gb fi

FHRA Marketing Oy ja LSK Business Park Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka perusteella Kauhavan lentokentälle rakennetaan kansainvälisen luokan kiihdytysrata ja -areena. Kyseessä on ensimmäinen Suomeen rakennettava kiihdytysrata vuoden 1989 jälkeen.

FHRA Marketing Oy:n toimialaan kuuluu moottoriurheilukilpailuiden ja -tapahtumien, sekä näyttelyiden ja messujen järjestäminen. Yhtiön omistaa Finnish Hot Rod Association ry.

Kiihdytysradan rakennustyöt aloitetaan tämän kevään kuluessa. Ensimmäiset kiihdytyskilpailut (vrt. drag racing), kiihdytysajon SM-kilpailujen kaksi viimeistä osakilpailua järjestetään jo ensi elokuussa eli 11. – 12.8. ja 31.8. – 1.9.2018. Kilpailujen lisäksi rataa käytetään testaamiseen.

Kesällä 2019 Kauhavalla järjestetään kansainväliset Nitro Nationals –kilpailut, jotka vuodesta toiseen houkuttelevat suuria yleisömääriä katsomoihin. Arvostettujen Nitro Nationals –kilpailujen järjestäminen edellyttää, että Kauhavan kiihdytysrata rakennetaan kansainvälisten moottoriurheilun kattojärjestöjen Fédération Internationale de l’Automobilen (FIA) ja Fédération Internationale de Motocyclismen (FIM) asettamien korkeimpien laatu- ja turvallisuusstandardien mukaan ja että kiihdytysradan yhteyteen tehdään katsomotilat tuhansia ihmisiä varten.


Lue lisää:

https://www.fhra.fi/kauhavalle-kansainvalisen-luok...

Share: